Verenigingen

RSV de Wetering

RSV de Wetering is opgericht op 8 februari 1985 en is aangesloten bij de KNHS. Zoals in de statuten is opgenomen, is het doel van onze vereniging: “het beoefenen of doen beoefenen van de paarden-/ponysport in verenigingsverband.”

Om aan dit doel te kunnen voldoen organiseren wij de volgende activiteiten:

  • dressuurlessen in verenigingsverband

  • ongeveer 10 dressuur en 3 springwedstrijden per jaar

  • een instructie wedstrijd (dressuur) welke op video wordt opgenomen

  • deelname aan equipe wedstrijden dressuur zoals de Herfst meeting en de CHIO Zuid-Holland Cup

De thuisbasis van onze vereniging is manege Hoogenboom Ruitersport te Nieuwe Wetering. Hier organiseren wij al onze wedstrijden en de verenigingsles op maandagavond

Naast de paardenvereniging hebben we ook nog twee onderafdelingen

  • Ponyclub PC de Wetering

  • Voltige vereniging V.V. Baboeschka

Via de pony vereniging kan een pony startkaart aangevraagd worden voor onze jeugdleden. Er worden geen aparte pony wedstrijden georganiseerd. Al onze wedstrijden worden opengesteld voor paarden en pony's.

Contact:

Ine Elzenga (penningmeester)
Ridderhoflaan 37
2396 CJ Koudekerk aan de Rijn
Tel: 07 13 41 07 26
E-mail: penningmeester@rsvdewetering.nl

http://www.rsvdewetering.nl/
https://www.facebook.com/RVdeWetering


Voltige vereniging Baboeschka

Voltigeren is het van turnen afgeleide oefeningen doen op een paard en een goede basis voor het paardrijden. Wanneer kinderen bang zijn tijdens het rijden of moeite hebben met het bewaren van evenwicht is voltige een geweldige uitkomst. Kinderen leren zo op een speelse manier het vertrouwen met het paard te winnen.

Op laag niveau worden de oefeningen gedaan op de rug van een stappend paard, maar de (ver)gevorderde voltigeurs doen dit op een galopperen paard. Dit kan zowel solo als in teamverband, waarbij de proeven altijd bestaan uit een aantal verplichte oefeningen en een zelf samengestelde kür op muziek. Voltige is een inmiddels zeer ontwikkelde sport en op het hoogste niveau een waar genot om te zien, omdat er oefeningen worden vertoond die op complete acrobatische acts lijken.

De voltigelessen zijn op woensdag en vrijdag middag.

De voltigewedstrijden vinden in de loop van het jaar plaats, dit zullen per groep zo’n 3 á 4 wedstrijden per jaar zijn. De kosten voor het lidmaatschap zijn terug te vinden in de prijslijst. Naast deze kosten ontvangt ieder lid van de KNHS een nota als lid van de hippische paardensport bond om te mogen starten op de wedstrijden. 

Contact:

Ine Elzenga (penningmeester)
Ridderhoflaan 37
2396 CJ Koudekerk aan de Rijn
Tel: 07 13 41 07 26
E-mail: vv.baboeschka@outlook.com

http://www.voltige-baboeschka.com/


Carrousel vereniging Hoogenboom Ruitersport

Carrousel rijden is het bewijs dat paardensport ook echt een teamsport kan zijn!

Een carrouselgroep bestaat uit 12 of 16 ruiters die in een geordende colonne synchroon verschillende dressuurfiguren uitvoeren. De proef wordt door de ruiters zelf bedacht en gereden op muziek. De vereniging draait al enkele jaren mee in de top van Nederland en strijdt met verschillende teams jaarlijks voor het Nederlands Kampioenschap. Een van onze teams komt zelfs uit op het aller hoogste niveau!

Het carrouselseizoen begint elk jaar in oktober en wordt afgesloten in mei met het Nederlands Kampioenschap. Ieder seizoen zijn we op zoek naar nieuwe enthousiaste leden die de carrouselgroep willen vergezellen.

Contact:

Lotte Fletterman
P/A Achterweg 33
2376 AX Nieuwe Wetering
E-mail: info@carrouselhoogenboomruitersport.nl

https://www.facebook.com/CarrouselHoogenboomRuitersport